O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanskemu poslancu zmanjšali prihodke zaradi spletnih žalitev

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 24. 11. 2008 | Avtor:

Britanski poslanec Paul Flynn je na svojem službenem blogu žalil svoje poslanske kolege, za kazen pa ga je predsednik parlamenta kaznoval z odvzemom finančnih sredstev. Flynna to ne bo ustavilo, pritožili pa se tudi drugi poslanci britanskega parlamenta, ki v tem dejanju vidijo poseganje v komunikacijske pravice in cenzuro.

Britanski poslanci dobivajo namreč mesečno žepnino za dvigovanje zavesti o delovanju britanskega parlamenta, v ta namen pa so začeli tudi blogati. Vseeno je poslanec Flynn na svojem blogu objavljal žaljive prispevke, zaradi njih pa so ga doletele sankcije.

“Poslanci so bili pred začetkom pisanja opozorjeni, da naj pazijo na kulturo dialoga,” je zapisano v izjavi za javnost, Flynnovi kolegi pa so že protestirali, da gre za obliko cenzure.

“Najprej so od mene zahtevali, da naj zbrišem žaljive prispevke, kar sem seveda odklonil,” pojasnjuje Flynn, “potem pa so mi ukinili finančna sredstva. Sedaj bom vzdrževanje bloga pač plačeval sam,” je zatrdil Flynn, ki je nad ukrepom začuden. “Nikjer ne piše, da o določenih stvareh ne smem pisati,” pravi in nadaljuje, da “so me nekega dne poklicali in me pozvali, naj vsebine priredim ali pa bom ostal brez denarja.” Na svojem blogu je že obesil obvestilo, da “je ta blog neodvisen in odprt za vse poglede, brez nadzora parlamentarnih nadzornikov”.

Vseeno se zdi, da je Flynn s svojimi prispevki, v katerih žali in kritizira sodelavce, vseeno prekršil del pisnega pravilnika, kjer piše, da “poslanec bloga ne sme izrabljati za promocijo svoje stranke oziroma člane svoje stranke prikazovati kot boljše od nasprotnika.”

Flynn pa je prepričan, da cenzura ni prava rešitev. “Ne vem, zakaj bi potem radi, da sploh pišemo,” meni Flynn, “saj bodo blogi, na katerih bodo cvetele same rožice, zelo dolgočasni in neuporabni.”

Vir: BBC
[tags]dostop, velika britanija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt