O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Obama in spletna debata o zdravstveni reformi

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 1. 12. 2008 | Avtor:

US Senator Barack Obama campaigning in New Ham...

Barack Obama je na svojem spletnem mestu začel debato o reformi zdravstvenega sitema v ZDA. Zainteresirana javnost je že objavila več kot tri tisoč komentarjev, zaenkrat pa še ni jasno, kako bo Obamova ekipa te komentarje uporabila v odločevalskem procesu.

Kritiki so se po izvolitvi Obame spraševali, kako bo Obama zadržal spletno občinstvo, ki ga je pridobil v času enoletne predvolilne kampanje in spletne debate bi bile dober začetek v zgodbo spletnih konzultacij.

Čeprav spletno mesto ne ponuja odgovorov na vprašanje, kako bo Obama zbrane komentarje uporabil oziroma kako se bodo komentarji ljudi odražali v spreminjanju zdravstvene politike v ZDA, saj so ustvarjalci na blogu zapisali le najbolj osnovne podatke o debati, ki naj bi bila namenjena zbiranju različnih mnenj, pozabili pa napisati, koliko časa bo debata trajala in kaj bodo po koncu debate z zapisanimi mnenji storili.

Vseeno so debato analitiki pozdravili kot prvi korak v kooperativno predsedništvo. “Upam, da bo to Obamov prvi korak k bolj odprtemu predsedovanju,” meni Micah Sifry, urednik spletnega mesta Tech President, ki je hkrati pokrizitiral bivšega predsednika George Bush mlajšega. “Bush je komunikacijo dojemal kot enkratni dogodek na volilno nedeljo, v času mandata pa javnosti ni pustil zraven,” je bil oster Sifry.

Pobudniki razprave o zdravstvenem sistemu so v pozdravnem nagovoru še pojasnili, da “je v zdravstveni reformi ključno zbiranje mnenj vseh udeleženih in upamo, da bomo s pomočjo spleta lahko komunicirali s široko ameriško javnostjo.”

Vir: AFP, Change.gov

[tags]Obama, debata, zdravstvo, deliberacija[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt