O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-demokracija.si praznovala svoj tretji rojstni dan

Kategorija: Blog | Datum objave: Sunday, 21. 12. 2008 | Avtor:

E-demokracija.siPred tremi leti je v decembru zaživel portal E-demokracija.si. Ustvarjalci smo takrat hoteli vzpostaviti informacijsko točko za vse fenomene, povezane z rabo informacijske tehnologije v politične namene.

Od začetnih korakov, v katerih smo neredno zbirali in objavljali novice, je portal v treh letih doživel preobrazbo tako v grafičnem kot tudi v vsebinskem smislu in sedaj poleg novic ponuja tudi intervjuje, analize ter razmišljanja ljudi, ki se vsak na svoj način s tehnologijo in politiko srečujejo v svojem vsakodnevnem življenju.

E-demokracija.si nima sponzorja, nima mecena in nima zagotovljenih sredstev za ustvarjanja. Glavno gorivo je dobra volja in prijaznost sodelujočih, ki pri portalu sodelujejo in za sodelovanje ne pričakujejo finančnega poplačila. Tudi v tem oziru gre za resničen pionirski projekt v slovenskem medijskem prostoru.

Tri leta na spletu so dolga doba, vendar pa ugotavljamo, da se objekt analize spreminja in razvija še bolj počasi. V prvih prispevkih smo se spomnili Tonyja Blaira, ki je že leta 2006 izvedel spletni klepet z volilnim telesom, opozorili na spletno glasovanje za francoske zdomce in se o blogih pogovarjali z aktualno ministrico za kulturo, Majdo Širca.

Nato smo se razvijali in širili. Novice smo dopolnjevali z analitičnimi članki, v katerih smo razmišljali o demokratičnem potencialu spletnih dnevnikov, pa o primerjavi spletne komponente med predvolilno kampanjo za predsednika v Sloveniji, Franciji in ZDA, pa novih medijih in političnemu komuniciranju.

Uvedli smo tudi intervjuje in se odpravili na pogovore z ljudmi, ki tako ali drugače soustvarjajo e-politično sfero v Sloveniji in širšemu prostoru. Med prvimi smo se pogovarjali z Gorazdom Božičem in Tomijem Dolencem, ki na slovenski akademsko-raziskovalni mreži (ARNES) skrbita za center SI-CERT, pa z namestnikom generalnega direktorja na direktoratu za komuniciranje v EU, Panayotis Carvounisom, pa z informacijsko pooblaščenko Natašo Musar Pirc in ostalimi.

Tudi v novem letu bomo med vas stopili z svežimi idejami, novimi pristopi in zanimivimi članki iz vsega sveta. Hvala, ker ste bili dosedaj z nami!

– Ekipa E-demokracija.si


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt