O portalu    Avtorji    Kontakt


 

GSMA: Mobilni dostop do spleta je v porastu

Kategorija: Amerika, Azija, EU, Ostali svet, Slovenija | Datum objave: Monday, 16. 02. 2009 | Avtor:

Združenje GSMA, ki predstavlja mobilne operaterje celega sveta, je v svoji izjavi za javnost pojasnilo, da mobilni dostop do spleta trenutno uporablja približno štiri milijarde uporabnikov, do leta 2013 pa naj bi se mobilni dostop do spleta še bolj razširil.

Številke so okvirne zaradi različnih načinov rabe mobilnih telefonov, opozarja združenje, saj imajo nekateri uporabniki več telefonov, medtem ko si v revnejših državah telefone izposojajo oziroma ima en telefon več uporabnikov.

GSMA hkrati pojasnuje, da se je povečala raba dostopa do spleta preko mobilnih modemov in modernejših mobilnikov, ki so sposobni do spletnih vsebin dostopati z visoko hitrostjo (HDSPA, UMTS).

Raziskovalna agencije PEW je v ločenem poročilu pojasnila, da je uporaba mikroblogerske storitve Twitter med ameriškimi uporabniki presegla deset odstotkov vseh spletnih uporabnikov in da je povprečna starost uporabnika nad trideset let.

Raba Twitterja je tako po ocenah agencije PEW skoraj dosegla število ameriških spletnih uporabnikov, ki pišejo klasični blog – le-teh je po zadnjih ocenah dobrih trinajst dostotkov vseh ameriških spletnih uporabnikov.

Vir: AFP, Reuters
[tags]dostop, ZDA[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt