O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vprašaj s klicajem: Katarini Kresal smo poslali 49 vaših vprašanj

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 23. 02. 2009 | Avtor:

Včeraj se je zaključil prvi krog projekta Vprašaj s klicajem. V pogovoru s Katarino Kresal je sodelovalo več kot stosedemdeset ljudi, ki so postavili devetinštirideset vprašanj in oddali 3247 glasov.

Projekt Vprašaj s klicajem, v okviru katerega smo v nedeljo, 22.2.2009 uspešno zaključili tritedensko zbiranje vprašanj za notranjo ministrico, Katarino Kresal, je tako zaključil prvega v seriji pogovorov z ministri in ministricami aktualne vlade.

“Presenečeni smo bili nad odzivom in kvaliteto zastavljenih vprašanj,” je prvi krog komentirala odgovorna urednica portala E-demokracija.si, Barbara Kvas, ki meni, “da to dokazuje željo in pripravljenost ljudi na komunikacijo, čeprav je v praksi dosedaj veljalo prepričanje, da med ljudmi za neposredni pogovor ni posluha oziroma kulture.”

Projekt je bil zelo dobro medijsko pokrit. “To se nam je zdelo v prvi fazi ključno, saj smo želeli čimvečjo kritično maso, ki bi zastavljala in glasovala za že zastavljena vprašanja,” poudarja Kvasova, “zanimiv pa je tudi končni vrstni red vprašanj, saj so udeleženci izpostavili tematike, ki do sedaj medijsko niso bile pretirano pokrite.”

Ker so si bila prva vprašanja preveč podobna in ker smo na portalu želeli izpostaviti več različnih tem, bo ministrica zagotovo odgovarjala na naslednja vprašanja:

  • *”Zaradi uporabe alkohola in tobaka vsako leto umre več 100.000 ljudi, a zaradi uporabe konoplje ni znane nobene smrtne žrtve. Zakaj je potem ta z zakonom prepovedana?”
  • *”Kakšne so možnosti, da bi v Sloveniji sprejeli zakon o kaznovanju v prometu, ki bi temeljil na prihodkih posameznika?”
  • *”Naštejte prosim tri konkretna področja, kjer boste vpeljali več liberalnega duha (primer: ukinitev v informacijski dobi nepotrebnih ukrepov kot so kazni za pozabljeno vozniško dovoljenje ali osebno izkaznico).”

Odgovore bomo objavili 2.3.2008, prvega marca pa bomo začeli zbirati vprašanja za ministra za promet, Patricka Vlačiča. Vabljeni k sodelovanju!

[tags]vprašaj s klicajem, Katarina Kresal, poročilo [/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt