O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vprašaj s klicajem: Tedensko poročilo 003

Kategorija: Blog, Vprašaj s klicajem | Datum objave: Monday, 23. 02. 2009 | Avtor:

Projekt Vprašaj s klicajem je namenjen odprti komunikaciji med vlado in državljani republike Slovenije. Temelji na zastavljanju in ocenjevanju vprašanj s strani volilne baze, ki tri tedne na mesec izbira vprašanja za določenega ministrica/ministrico. Le-ta ima nato en teden časa da odgovori vsaj na tri najbolje ocenjena vprašanja.

Februarja gostujemo ministrico za notranje zadeve, Katarino Kresal. V tretjem tednu zbiranja vprašanj in glasovanja za vprašanja je sistem zabeležil naslednje statistike:

Število obiskovalcev (unique IP): 327

Število ogledov (pageview): 369

Število zastavljenih vprašanj: skupno 49

Število glasov za vprašanja: skupno 3243

Stroškovnik: 75.05 € (Google kontekstualno oglaševanje)

Trenutno najbolje ocenjeno vprašanje:

  • *“Zaradi uporabe alkohola in tobaka vsako leto umre več 100.000 ljudi, a zaradi uporabe konoplje ni znane nobene smrtne žrtve. Zakaj je potem ta z zakonom prepovedana?”

Iz sistema ta teden nismo odstranjevali neprimernih vprašanj.

Povzetek pogovora s Katarino Kresal

Z nedeljo, 22.2.2009, smo zaključili z zbiranjem vprašanj za ministrico za notranje zadeve, Katarino Kresal. Spodaj se nahaja celoten pregled gostovanja.

Število obiskovalcev (unique IP): 3,581

Število ogledov (pageview): 4,362

Število zastavljenih vprašanj: skupno 49

Število glasov za vprašanja: skupno 3243

Stroškovnik: skupno 75.05 € (Google kontekstualno oglaševanje)

Prve tri najbolje ocenjene tematike, ki jih bo ministrica Kresalova zagotovo komentirala:

  • *”Zaradi uporabe alkohola in tobaka vsako leto umre več 100.000 ljudi, a zaradi uporabe konoplje ni znane nobene smrtne žrtve. Zakaj je potem ta z zakonom prepovedana?”
  • *”Kakšne so možnosti, da bi v Sloveniji sprejeli zakon o kaznovanju v prometu, ki bi temeljil na prihodkih posameznika?”
  • *”Naštejte prosim tri konkretna področja, kjer boste vpeljali več liberalnega duha (primer: ukinitev v informacijski dobi nepotrebnih ukrepov kot so kazni za pozabljeno vozniško dovoljenje ali osebno izkaznico).”

Odgovore smo v nedeljo, 22.2.2009 posredovali ministrstvu za notranje zadeve, odgovore pa bomo na spletnem mestu Vprašaj s klicajem in Google Moderator objavili 2.3.2008.

[tags] Vprašaj s klicajem, Katarina Kresal, poročilo 003 [/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt