O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Razvoj lokalnih e-upravnih storitev stagnira

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 16. 03. 2009 | Avtor:

Raziskovalci spletne prisotnosti lokalnih skupnosti v Veliki Britaniji so ugotovili, da jih večina pri razvoju in ponudbi lokalno-upravnih storitev stagnira. V primerjavi z letom 2008 je namreč zadovoljstvo ljudi s spletno-upravnimi storitvami upadlo za deset odstotkov.

Društvo Society of IT Management je tako v svojem poročilu opozorilo na stagnacijo, hkrati pa pojasnilo, da je razvoj storitev, ki zmanjšujejo odvisnost od telefonskih pogovorov in obiskov lokalno-upravnih uradov nujna, saj so spletne poti bolj učinkovite in cenovno bolj ugodne.

“Na splošno lahko ugotovimo, da je za pomanjkanje razvoja krivo predvsem pomanjkanje idej,” so raziskovalci zapisali v zaključku poročila in kot pomoč ponudili nekaj nasvetov za ponovni zagon razvoja. “Nujno je potrebno zagotoviti razvojna pravila in prioritete, ki mora pokriti vsaj triletno obdobje, hkrati pa se morajo k razvoju priključiti tako uporabniki kot tudi vodilni kadri,” so še zapisali.

Statistično gledano so spletno-upravne storitve napredovale, so še pojasnili raziskovalci. Medtem ko so najvišjo oceno pred dvemi leti podelili samo enemu okraju, lansko leto pa si je to oceno zaslužilo pet okrajev, je v letu 2008 najvišjo oceno dobilo pet britanskih okrajev.

Vir: Headstar
[tags]lokalno, velika britanija, e-uprava[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt