O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Pravniki obupali nad uporabniškim varovanjem zasebnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 16. 03. 2009 | Avtor:

Eden od vodilnih pravnikov ameriškega kongresa je napovedal skorajšnjo objavo predloga zakona o uvedbi obveznih varnostnih nastavitev, ki bodo varovale posameznikovo zasebnost in tako varovanje posameznikove zasebnosti predale v roke države.

Rick Boucher, demokratski predstavnik zvezne države Virginija, je pojasnil, da je namen predlaganega zakona pomoč uporabnikom, saj so trenutni zakoni preveč popustljivi do velikih telekomov in ponudnikov dostopa do spleta, s tem pa spravljajo v nevarnost osebne podatke uporabnikov.

“Obstajati bi moral vsaj higienski minimum, ki bi se nanašal na vsa spletna mesta in uporabnikom zagotavljal vsaj minimalno zaščito osebnih podatkov,” je pojasnil Boucher.

Boucher je še dodal, da je snovanje predloga zakona sprožila napoved spletnega velikana Google Inc, ki je napovedal skorajšnje lansiranje novega modela oglaševanja, ki bo temeljilo na posameznikovih brskalnih navadah in se bo “napajalo” ravno iz podatkov, ki jih posamezni uporabnik “pušča” na različnih spletiščih.

Vir: Reuters
[tags]zasebnost, ZDA, zakonodaja[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt