O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Tri leta po uvedbi že več kot tri milijone spletnih strani s končnico .eu

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 6. 04. 2009 | Avtor:

Tri leta po uvedbi je registriranih že več kot tri milijone spletnih domen s končnico .eu. Rasti registriranih domen z omenjeno vrhnjo domeno ni ustavila niti svetovna finančna in gospodarska kriza, saj se je število spletnih naslovov s končnico .eu v prvem letošnjem četrtletju povečalo za dva odstotka.

Kot poudarjajo v Evropski komisiji, domena .eu spodbuja posebno evropsko spletno identiteto in lahko tako pomaga državljanom in podjetjem, da v celoti izkoristijo prednosti enotnega evropskega trga.

Poleg več kot treh milijonov uporabnikov se je v začetku preteklega meseca za domeno .eu simbolično odločila tudi Švedska. Ta bo tako postala prva članica sedemindvajseterice, ki bo domeno uporabila za svojo uradno spletno stran predsedovanja EU, s katerim bo začela 1. julija letos.

Domena .eu je v prvih treh letih obstoja utrdila položaj med desetimi najbolj pogostimi vrhnjimi domenami na svetu, kot so .com, .net, .org in druge. Število registracij domen .eu je bilo od uvedbe aprila 2006 vsako leto večje in je v začetku tega leta doseglo tri milijone.

Največ domen .eu je bilo do konca marca registriranih v državah EU z največ prebivalci in največ internetnimi priključki glede na število prebivalcev. Na prvem mestu je tako še vedno Nemčija s 30 odstotki vseh registriranih vrhnjih domen .eu, sledijo Nizozemska (14 odstotkov), Velika Britanija (12 odstotkov), Francija (osem odstotkov) in Poljska (šest odstotkov).

Vir: Dnevnik
[tags]eu, dostop, splet[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt