O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Projekt eVem je dobil priznanje Združenih narodov

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 11. 05. 2009 | Avtor:

Organizacija združenih narodov je projekt e-VEM za gospodarske družbe nagradila kot najboljši projekt med vsemi prijavljenimi državami severne Amerike in Evrope na področju izboljšanja zagotavljanja storitev v javnem sektorju. Gre za najvišje priznanje slovenski javni upravi do sedaj.

Sistem e-VEM za gospodarske družbe je na tekmovanju UNPSA 2009 (The United Nations Public Service Award) zmagal v kategoriji »Izboljšanje zagotavljanja storitev v javnem sektorju« in tako dobil to prestižno nagrado za leto 2009 med vsemi prijavljenimi državami severne Amerike in Evrope. Gre za najvišje priznanje slovenski javni upravi do sedaj, ki ni ozko vezana samo na elektronske storitve, temveč na rešitve s področja storitev javne uprave v celoti.

V tej kategoriji se meri učinkovitost, zagotavljanje visoko kvalitetnih storitev, preoblikovanje javne uprave, inovativne metode in tehnike, modernizacija javne uprave, prenove postopkov in podobno. Še posebno pozornost podajajo uvajanjem novim konceptom in idejam pri reševanju problematike, preglednosti, odgovornosti in odzivnosti v javni upravi.

UNPSA je najbolj prestižno mednarodno priznanje za odličnost na področju javne uprave. Vsako leto nagrajuje ustvarjalne dosežke in prispevke, ki jih izvajajo institucije s področja javnega sektorja in ki vodijo do bolj učinkovite in odzivne javne uprave v državah po vsem svetu. Nagrado bo Ministrstvo za javno upravo prejelo 23. junija 2009 v New Yorku.

Vir: MJU
[tags]e-uprava, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt