O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Papež prisoten tudi na omrežju Facebook

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 25. 05. 2009 | Avtor:

Papež Benedikt XVI. se je to nedeljo pridružil najbolj obiskani spletni strani, Facebooku. Stran poglavarja rimsko katoliške cerkve se bo imenovala Pope to you, njen namen pa bo predvsem omiliti doslej prevladujočo podobo pred svetom nedostopnega papeža.

Papež bo na omrežju Facebook komuniciral s pomočjo posebne aplikacije, razvite za omrežje, ki jo bodo vodili papeževi pomočniki odgovorni za komuniciranje z javnostjo, na spletu pa bodo objavljeni predvsem govori papeža Benedikta XVI., njegova sporočila in odgovori na nekatere dvome, ki se pojavljajo predvsem med mladimi verniki.

Papež je pred kratkim že prenovil svoje spletno mesto in se pojavil na portalu YouTube, kjer si lahko verniki ogledajo posnetke maš, nagovorov in komentarjev glavarja rimokatoliške cerkve, že takrat pa njegovi pomočniki niso izključili možnosti papeževega kasnejšega nastopa na omrežju Facebook.

Ob 43. svetovnem dnevu za množično komuniciranje, ki ga cerkev praznuje 24. maja, si papež Benedikt XVI. želi poglobiti stik z mladimi, hkrati pa poudarja, da cerkev ne sme izgubiti stika z realnostjo.

Vir: Dnevnik
[tags]dostop, vatikan, facebook[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt