O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Bo vladi uspelo zmanjšati digitalni razkorak?

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 1. 06. 2009 | Avtor:

Študija razširjenosti širokopasovnega dostopa do spleta v Veliki Britaniji, ki jo je naročila medijska mreža BBC, je pokazala, da približnost petnajst odstotkov britanskih gospodinjstev (trije milijoni ljudi) ne poseduje širokopasovnega dostopa do spleta, ki bi bil hitrejši od zakonsko predpisanega minimuma.

Zemljevid, na katerem so označene dostopne točke, z rdečo barvo označuje mesta, kjer je hitrost dostopa do spleta pod 512 kbps in z modro območja, kjer je hitrost dostopa manjša od tiste, ki jo je britanski minister za komunikacije, Lord Carter, označil za zakonski minimum.

Britanska vlada je namreč napovedala, da bo do leta 2012 omogočila vsesplošen širokopasovni dostop do spleta in tako skušala pomagati britanskemu gospodarstvu iz recesije. Vseeno se je izkazalo, da bo naloga težja, kot so analitiki pričakovali. Izvajalec raziskave SamKnows je namreč v izjavi za javnost zapisal, “da so težave s širokopasovnim dostopom v Veliki Britaniji zelo velike in da je problem digitalizacije celotne države zelo kompleksen.”

V končnem poročilu, ki bo izdano prihodnji mesec, bodo analitiki britanski vladi podali tudi nekaj priporočil, kako izboljšati pokritost države s spletnim dostopom.

Vir: Reuters
[tags]dostop, velika britanija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt