O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nemčija: Ali Twitter škoduje demokraciji?

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 7. 09. 2009 | Avtor:

Nemški politiki so šokirani – rezultati vzporednih volitev so se pojavili na spletnemu portalu Twitter, še preden so se volišča zaprla, bili pa so zelo neugodni za Angelo Merkel in njeno konzervativno stranko. Vendar se to ni zgodilo prvič…

Wolfgang Bosbach, strankarski namestnik predsednice Angele Merkel, je poudaril, da je “Twitter škodoval demokratičnemu procesu” in da “obstaja sum, da so bili ponarejeni z namenom škodovati Merklovi stranki”.

Predsednik volilne komisije, Roderich Egeler, je opozoril, da bi lahko podoben incident ogrozil parlamentarne volitve, ki bodo v Nemčiji konec septembra. “Pri tem sploh ni pomembno, kje se rezultati pojavijo,” je še dodal Egeler, “že sama objava lahko ogrozi ali celo razveljavi volilni rezultat.”

Podoben incident se je v Nemčiji že zgodil in sicer maja letos, ko so parlamentarci volili predsednika države in so rezultati o ponovni izvolitvi Horst Koehlerja že krožili po spletu, čeprav glasovanje še ni bilo uradno potrjeno.

Vseeno pa so nemški politiki sprejeli nove tehnologije in jo koristno uporabljajo že dlje časa. Angela Merkel že dlje časa nagovarja uporabnike v tedenskih videoposnetkih, vdržuje pa tud Facebook profil in z državljani komunicira preko profila na spletnem mestu Twitter.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt