O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Brazilski predsednik senata zagovarja neomejeno rabo spleta v predvolilnih kampanjah

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 14. 09. 2009 | Avtor:

Brazilski predsednik senata, Jose Sarney, je v svojem nedavnem govoru poudaril pomembnost neomejene rabe spletnih tehnologij v predvolilnih kampanjah. Brazilija se počasi pripravlja na predsedniške volitve in Sarney je prepričan, da omejevanje komunikacije v predvolilnem procesu ne bo prineslo rezultatov.

“Spleta ni mogoče nadzirati,” je pojasnil Sarney, “in nesmiselno bi bilo sprejemati zakonodajo, ki bi skušala nad internetom držati nadzor.”

O temi bodo ta teden glasovali v senatu, spletna komunikacija pa bo del prenovljene predvolilne reforme, s katero skušajo modernizirati volilni proces. Tako bodo lahko po sprejetju novega zakona volilni kandidati uporabljali spletne tehnologije brez omejitev, lahko bodo zakupovali spletni oglaševalski prostor in sprejemali spletne donacije od svojih podpornikov.

Brazilci so se v zakonodaji dotaknili tudi oglasov na spletu in prepovedali oglase, kjer kandidati blatijo svoje konkurente, s tem pa so izenačili pravila oglaševanja klasičnih in novih medijev.

Vir: TMC Net


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt