O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralija zmanjšuje digitalnih razkorak z megamrežo

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 28. 09. 2009 | Avtor:

Avstralci so napovedali začetek omreževanja države. Po končanem napeljevanju infrastrukture naj bi se bilo v devetdesetih odstotkih vseh bivališč te države mogoče priklopiti na internet. Za podobno akcijo se zanimajo tudi v tujini, razvoj budno spremljajo tudi ZDA.

Delavci bodo z optičnimi kabli omrežili približno 7,7 milijona kvadratnih kilometrov te države, trenutno pa večina prebivalstva do spleta dostopa s klasično kabelsko povezavo, najbolj zastarele pa so povezave v notranjosti države, kjer ljudje še vedno uporabljajo klicni dostop oziroma mobilni dostop do spleta.

“Projekt je pomemben v svetovnem merilu,” je prepričan vladni svetovalec Reg Coutts, “saj bodo boljše povezave pomenile boljšo povezanost periferije z mestnimi centri, hkrati pa bo to pomenilo tudi povečano število investicij v teh regijah.”

Premier Kevin Rudd je že marca letos napovedal korenito prenovo in nadgradnjo dostopa do spleta v celotni državi, razvoj pa budno spremljajo tudi ZDA, ki razmišljajo o podobnem projektu.

Vir: Straits Times


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt