O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nemčija: Merklova se “spopada” tudi s flash mobi

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 28. 09. 2009 | Avtor:

V zadnjih dneh parlamentarne predvolilne kampanje v Nemčiji se je aktualna kanclerka Angela Merkel med drugim srečala tudi s flash mobi. Posamezniki so se organizirali s pomočjo spletnih tehnologij, na Merklinem govoru v Hamburgu pa uprizorili pravo senzacijo.

Med govorom Angele Merkel so sodelujoči v socialnem eksperimentu po vsaki povedi aktualne kanclerke vpili “Yeah!!!”, Merklova pa se je pozitivno odzvala na “moteče elemente” in jih celo poimenovala “moji spletni prijatelji”.

Sicer ni čisto jasno, ali je šlo pri motenju govora za pobalinstvo ali resno družbeno akcijo, vseeno pa sodelujoči poudarjajo, da ima akcija zelo jasno sporočilo. “Pri vseh predvolilnih govorih je princip enak,” trdi bloger Rene Walter, “s kričanjem pa smo skušali ironizirati to dejstvo in politikom servirati svojo predvolilno reakcijo.”

Vseeno je bila volilna udeležba najnižja v zadnjih nekaj letih, kritiki pa ocenjujejo, da so ravno flash mobi vnesli nekaj dinamike v sicer zelo dolgočasno predvolilno kampanjo. Na nemških volitvah letos prvič nastopa tudi Piratska stranka, ki je zelo priljubljena med mladimi, njen glavni cilj pa je opozarjanje na kršitve komunikacijskih svoboščin in državnega nadzora na spletu.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt