O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-zdravje: Administracija bo stimulirala elektronske rešitve v zdravstvu

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 10. 2009 | Avtor:

Obamina administracija bo podpirala inovacije v sektorju e-zdravstva in spodbujala načine elektronskega spremljanja pacientov po odpustitvi iz bolnišnice. Obama upa, da se bo na tak način zmanjšalo število nepotrebnih vrnitev v bolnišnico in število nepotrebnih obiskov pri specialistih.

Aneesh Chopra, predstavnik Obamine adminstracije, je poudaril, da je cilj finančne spodbude spremeniti način delovanja zdravstvenega sektorja. “Trenutno je sistem naravnan tako, da bolnišnice spodbujajo nepotrebne preglede, saj dobijo denar za vsak pregled, ki ga opravijo,” opozarja Chopra, “upamo pa, da bodo nova podjetja na področju elektronskega zdravstva to prakso obrnila.”

Finančno podpiranje inovacij na področju elektronskega zdravstva bo pokrivalo širok spekter storitev, je še dodal Chopra, “od izboljšanja varovanja elektronskih podatkov o pacientih, do zdravljenja na daljavo in podobno.” Razvijalcem bodo na voljo zvezne banke podatkov, s katerimi si bodo lahko pomagali pri ustvarjanju aplikacij.

Obama je že dvignil zanimanje za prehod na elektronsko zdravstvo, saj je pred časom uvedel stimulacijo za vse zdravnike, ki bodo recepte začeli predpisovati na elektronski recept.

Vir: New York Times


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt