O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Je bil blog povod za množični odhod iz lokalnega sveta?

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 2. 11. 2009 | Avtor:

Svetniki v mestu Somerton v Veliki Britaniji so množično zapustili svet, ker so se naveličali nenehnega kritiziranja s strani pisca bloga. Svet je zapustilo 11 od 15 svetnikov. Svet bo moral v kratkem prirediti nove volitve, saj je sedaj premalo svetnikov za legitimno odločevanje.

Bloger Niall Connoly je na svojem blogu Muck&Brass svetnike zmerjal z cepci. Kljub obtožbam s strani nekdanjih svetnikov, pa Connely zavrača tezo, da so svetniki svet zapustili zaradi njegovega pisanja. “Če jim obtoževanje zapisov na mojem blogu omogoča mirno spanje, to podpiram, vendar pa je to izogibanje resnici. Vsi ti svetniki so namreč predolgo ignorirali želje ljudi, katerim bi morali po svoji dolžnosti služiti,” je dejal Connely.

Poslovnež Canvin, nekdanji svetnik, je svojo odločitev razložil z naslednjimi besedami:” Tega nisem mogel več prenašati. Delal sem za dobro tega mesta, vendar sem imel dovolj in oddal svojo odpoved.”

Connoly je svoj blog začel pisati leta 2006. V enem izmed zapisov je obvestilo sveta označil za nacistični tekst. V drugem pa svetnike označil za klovne in ignorante demokracije.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt