O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vatikan si bo pustil svetovati glede vzdrževanja spletne prisotnosti

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 16. 11. 2009 | Avtor:

Sveti sedež je na posvetu zbral strokovnjake za spletno komunikacijo, med katerimi so bili tudi predstavniki koncerna Google, Facebook in Wikipedia, saj želi izboljšati prepoznavnost Vatikana na svetovnem spletu in v spletnih skupnostih, kjer se trenutno zbira največje število uporabnikov. 

Kardinal Josip Bozanić je pojasnil, da “je naloga Vatikana združevati staro in novo kulturo. Vatikan je začel komunicirati z verniki pred več kot dva tisočimi leti in sedaj je čas, da komunikacijo posodobi in prilagodi modernemu času.”

Vodja sveta za družbeno komunikacijo, Claudio Marcia Celli, je razkril, da je papež Benedict XVI velik privrženec moderne tehnologije in navdušen uporabnik prenosnih računalnikov in iPoda. “Večino časa računalnik uporablja za komuniciranje prek elektronske pošte,” je še dodal Celli.

Škof mesta Gap v Franciji, Jean-Michel Di Falco, poudarja, “da je spletna prisotnost danes nujna, saj v nasprotnem primeru izključih ogromno skupino ljudi,” in da bi morala Cerkev “spodbujati spletno prisotnost vernikov in cerkvenih dostojanstvenikov.”

Papež Benedikt je v preteklosti že vzpostavil spletne kanale, preko katerih pošilja svoja sporočila – med drugim tudi YouTube in Facebook profil.

Vir: The Times


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt