O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska policija se širi na Facebooku

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 23. 11. 2009 | Avtor:

V Veliki Britaniji vedno več policistov uporablja Facebook in Twitter z namenom boljše komunikacije z ljudmi v regijah, kjer policisti delujejo. Čeprav zaenkrat ne načrtujejo sistemske rabe, so z uporabo zadovoljni na obeh straneh.

Policist Ed Rogerson je prepričan, da mu to olajšuje delo. “Twitter in Facebook sta dve novosti, ki mi pomagata pri delu,” pojasnjuje, “saj imam tako boljši pregled nad svojim okolišem.”

Rogerson pojasnjuje, da preko Twitterja in Facebooka komunicira z uporabniki iz svojega okoliša, s pomočjo omrežji pa komunicira nasvete, napoveduje dogodke oziroma posluša pripombe občanov. “Komunikacija je dobra tudi za zbujanje pozornosti in opozarjanja na dejstvo, da policisti vsekakor poslušamo občane,” zatrjuje Rogerson.

Britansko notranje ministrstvo sicer ne načrtuje sistemskega uvajanja komunikacije s pomočjo družbenih omrežji, vseeno pa so se policisti organizirali sami in postavili spletno mesto MyPolice, ki je namenjena boljši komunikaciji z občani. “Upamo, da se bo s pomočjo tega spletišča komunikacija še povečala,” pojasnjuje ena od urednic, Sarah Drummond, “in da bodo ljudje videli, da so policisti odzivni tudi na spletu.”

Nick Keane, ki deluje v oddelku odnosov z javnostmi britanske policije, v tem ne vidi nič napačnega. “Spleta ni mogoče več ignorirati, od posameznikov pa je odvisno, kako močno bodo spletno komunikacijo vpeli v svoj delovni proces,” je prepričan Keane, ki še meni, “da je najslabše ignoriranje spletne komponente”, kjer ljudje že sedaj komunicirajo o policiji. “Če se bodo policisti izločili iz tega dialoga, to lahko pomeni spodkopavanje avtoritete, ki jo imajo sedaj.”

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt