O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Minister Zalar in ministrica Kresalova uporabila Twitter za klepet z volilci

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 30. 11. 2009 | Avtor:

Pravosodni minister Aleš Zalar in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal sta prejšnji teden izvedla spletni klepet z volilci, za komunikacijsko orodje pa sta uporabila Twitter.

Dva najbolj zagreta uporabnika storitve Twitter med člani aktualne vlade, ministrica Katarina Kresal in minister Aleš Zalar, sta ob obletnici vlade s spletnimi uporabniki klepetala s pomočjo tega omrežja.

Pogovori s Katarino Kresal so se v veliki meri nanašali na delovanje policije ter nasiljem nad ženskami in s tem povezanim začetkom akcije »Slišite? Prenehajte samo poslušati, ukrepajte«. Katarina Kresal je odgovarjala tudi na vprašanja o prometni varnosti in napovedanih ukrepih na tem področju.

Aleš Zalar je bil navdušen nad dobrim odzivom na Twitterju, kjer je zaradi obveznih jedrnatih vprašanj in odgovorov, lahko podal številne odgovore o dogajanju znotraj LDS Ljubljana, o možnosti medacije pri reševanju mejnega spora s Hrvaško ter o spremembah pri opravljanju pravniških državnih izpitov, ki se obetajo že v prvi polovici naslednjega leta.

Za pogovor na Facebooku pa je večina sogovornikov raje kot javen dialog izkoristila možnost zasebnih sporočil in tam zastavljala vprašanja, ki pa so bila v veliki meri pravosodne narave.

Vir: LDS


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt