O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Lekcije iz spletne varnosti bodo za otroke obvezne

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 14. 12. 2009 | Avtor:

Velika Britanija bo kot prva država na svetu uvedla obvezno izobraževanje o spletni varnosti za otroke nad petim letom starosti. Pobuda sovpada z raziskavo, po kateri naj bi imelo kar devetindevetdeset odstotkov britanskih otrok med osmim in sedemnajstim letom starosti dostop do spleta.

Izobraževanja so del vladne strategije “Click Clever Click Safe“, s katero skušajo britanske oblasti izboljšati razumevanje in dojemanje spletne komunikacije pri mladini. Ista raziskava je namreč pokazala, da triintrideset odstotkov vseh otrok po spletu brska brez starševskega nadzora, osemnajst odstotkov pa jih je že naletelo na škodljvo spletno vsebino.

“Splet našim otrokom ponuja neslutene možnosti izobraževanja, zabave in priložnosti,” je pojasnil britanski premier Gordon Brown, “vseeno pa moramo pri tem paziti, da bodo otroci te storitve uporabljali varno in z zavedanjem o potencialnih nevarostnih, ki so prisotne.”

Načrt predvideva uvajanje obveznih izobraževalnih programom od leta 2011 naprej, profesorica Tanya Bryon, ki je sodelovala pri oblikovanju smernic, pa je opozorila, da je to področje zelo pomembno in da gre za prvo državo na svetu, ki bo izobraževanje izvajala v sklopu obveznega izobraževanja. “Hkrati je treba poudariti, da gre za prvo državno strategijo na svetu, ki se ukvarja s tem področjem,” še dodaja Bryonova.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt