O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanski parlament s spletno igro k približevanju javnosti

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 18. 01. 2010 | Avtor:

Na spletu se lahko uporabniki preizkusijo v vlogi britanskega poslanca, saj je britanski parlament objavil spletno igro “Bodi poslanec za en teden”, s katero merijo na mlajše uporabnike spleta.

V igri si uporabnik najprej izbere spol, svoj volilni okraj, stranko in teme, ki ga kot poslanca najbolj zanimajo. Nato ga igra vodi skozi različne politične izzive, ki jih mora uporabnik reševati s preprostim vmesnikom. Igra odločitve ocenjuje po treh kriterijih – podpora volilcev, medijska prepoznavnost in splošen ugled.

Poslanci podpirajo tak način približevanja mladim volilcem. “Pomembno je, da mladi razumejo delovanje poslancev,” je prepričan John Bercow, predsednik britanskega parlamenta. Tudi Tom O’Leary, vodja službe za komunikacije v britanskem parlamentu je pojasnil, da upajo na dvig prepoznavnosti dela poslancev, “hkrati pa želimo, da bi mladi uporabniki v parlamentarni demokraciji videli smisel in se kasneje bolj aktivno udeleževali političnih procesov.”

Podoben način približevanja politike mlajšim uporabnikom poznamo tudi v Sloveniji. Že več let namreč obratuje Vladni portal za otroke in mladino, kjer lahko uporabniki poizvejo več o osnovnih pojmih politične ureditve, pregledajo predstavitve inštitucij oziroma svoje znanje preiskusijo v nagradnem kvizu.

Vir: BBC



Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt