O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Facebook: Novoizvoljeni hrvaški predsednik Ivo Josipović je že v težavah

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 18. 01. 2010 | Avtor:

Na Hrvaškem so pred kratkim potekale predsedniške volitve, zmagovalec Ivo Josipović pa je v podobnih težavah kot slovenski predsednik Danilo Tűrk, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in predsednik stranke SNS, Zmago Jelinčič. Vsi zgoraj našteti so namreč dosegli zgornjo mejo prijateljstev na Facebooku.

Nedavna predvolilna kampanja na Hrvaškem je namreč kar pokala od rabe spletnih orodij, od videoposnetkov, uporabe družbenih omrežji, pa tudi bolj neposrečenih uporab spletnih tehnologij.

Med drugim si je kandidat za hrvaškega predsednika Nadan Vidošević kreativo za svoje spletišče nelegalno izposodil kar pri ameriškemu predsedniku Baracku Obami, Youtube in ostala spletna omrežja pa so polna posnetkov in komentarjev o neprimernosti poraženca drugega kroga, Milana Bandića.

Ivo Josipović pa je po zmagi na predsedniških volitvah dosegel še spletno zmago – na omrežju Facebook je namreč dosegel maksimalno število prijateljev (5000), hkrati pa zaskrbljen izjavil, da “ne vem, kaj bom storil z ostalimi sedem tisočimi posamezniki, ki trenutno čakajo na potrditev.”

Facebook namreč “navadnim” uporabnikom dovoljuje samo 5000 prijateljstev, s tem pa naj bi po izjavah predstavnikov simulirali resnično življenje, kjer “je prijateljstvo z več tisočimi ljudmi nemogoče”.

Vir: Reuters, Grć u želucu



Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt