O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Informacijskega pooblaščenca lahko odslej najdete tudi na socialnem omrežju Facebook

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 18. 01. 2010 | Avtor:

Informacijski pooblaščenec je s koncem decembra 2009 odprl svoj profil na spletnem družbenem omrežju Facebook. Na ta način želi širši javnosti omogočiti še eno obliko vzpostavljanja stikov in seznanjanja s svojimi aktivnostmi.

Na profilu pooblaščenca bodo informacije glede varstva osebnih podatkov. Pooblaščenec bo tako obveščal o prihajajočih dogodkih in pomembnejših dogajanjih na področju varstva osebnih podatkov, še posebej v povezavi s sodobnimi komunikacijsko informacijskimi tehnologijami. Na profilu pa bo mogoče najti tudi novice s področja dostopa do informacij javnega značaja.

Pooblaščenec je v izjavi za javnost zapisal, da imajo “…spletna družbena omrežja širok krog uporabnikov in nudijo številna koristna orodja, a obenem lahko predstavljajo tudi grožnjo zasebnosti. Na profilu Pooblaščenca boste tako lahko našli mnogo koristnih informacij glede varstva osebnih podatkov. Pooblaščenec vas bo obveščal o prihajajočih dogodkih in pomembnejših dogajanjih na področju varstva osebnih podatkov, še posebej v povezavi s sodobnimi komunikacijsko informacijskimi tehnologijami. Na profilu pa boste lahko našli tudi novičke s področja dostopa do informacij javnega značaja.”

Do zaključka redakcije je imel pooblaščenec 323 podpornikov svoje predstavitvene strani na omrežju Facebook, uporabniki pa so mu zastavili tudi nekaj vprašanj. Na žalost pooblaščenec na vprašanja ne bo odgovarjal na omrežju Facebook, temveč ob vsakem zastavljenem vprašanju uporabnika preusmeri k uporabi elektronske pošte.

Vir: Dnevnik, Informacijski pooblaščenec


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt