O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ameriška vojska: Prednosti socialnih omrežji presegajo varnostna tveganja

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 1. 03. 2010 | Avtor:

Ameriška vojska bo svojim pripadnikom dovolila “službeno” uporabo socialnih omrežji ter tako spremenila skoraj tri leto staro pravilo, po katerem pripadniki ameriške vojske niso smeli uporabljati omrežji oziroma do njih dostopati v službenem času.

“Ocenjujemo, da prednosti socialnih omrežji za vojake presegajo varnostna tveganja, ki jih omrežja predstavljajo,” so uradniki zapisali v izjavi za javnost ter hkrati opozorili, da bo do ukinitve dostopa še vedno lahko prihajalo, vendar samo takrat, ko bodo poveljniki ocenili, da je to nujno potrebno oziroma ko bo potrebno varčevati z dostopom do spleta.

Socialna omrežja vojska trenutno uporablja za odnose z javnostmi, nagovarjanje rekrutov oziroma komunikacijo med vojaki in njihovimi družinami, je pojasnil obrambni minister Robert Gates ter še dodal, da je po činu najvišji predstavnik ameriške vojske, ki je prisoten na socialnih mrežah admiral Mike Mullen, ki predseduje svetu Joint Chiefs of Staff.

“Izkoristiti moramo možnosti komunikacij, ki so na voljo,” meni David Wennergren, namestnik direktorja oddelka za informacijsko tehnologijo pri ameriški vojski. “Dosedaj je bila praksa zelo neenotna, saj so nekateri oddelki omogočali dostop, drugi ga omejevali, tretji spet prepovedovali,” razlaga Wennergren in ocenjuje, “da se bomo sedaj posvetili izobraževanju uporabnikov in skušali mreže čimbolje izkoristiti.”

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt