O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Soustanovitelj podjetja Twitter, Evan Williams: “Twitter bo ključen pri komunikaciji med državljani in politiki”

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 15. 03. 2010 | Avtor:

Soustanovitelj podjetja Twitter, Evan Williams, je prepričan, da bodo spletna omrežja pomenila ključen stik med politiki in volilno bazo, med podjetji in potrošniki in znotraj ostalih družbenih skupin, največja težava omrežji pa je še vedno monetizacija delovanja.

Williams napoveduje, da se bo Twitter v prihodnosti širil na območja, kjer je tehnološki razvoj počasen. “Manj tehnologije pomeni manj dostopa do informacij,” pojasnjuje, “in Twitter bomo skušali vpeljati predvsem na območja, kjer imajo ljudje težave z informiranjem in kjer bodo lahko samo z mobilnimi telefoni in Twitterjem prišli do informacij iz celega sveta.”

Izmenjava informacij je za Evana ključna motivacija pri razvoju storitve in eden od razlogov, da je odklonil odkupno ponudbo podjetja Facebook. “Večina velikih in zanimivih storitev je neodvisnih,” utemeljuje zavrnitev več sto milijonov evrov težke ponudbe, “in konkurenca na informacijskem trgu je nekaj dobrega.”

Vseeno je Twitter še vedno brez načrta za monetizacijo storitve. “Večino denarja smo dobili od investitorjev, vendar pa iščemo nove možnosti, ki nam bodo zagotovile stalen dotok prihodkov in posledično izboljšale storitev, ki jo ponujamo,” meni Williams.

Twitter je v letu dni svojo bazo uporabnikov povečal za 1500%, Evan Williams pa je najbolj navdušen nad politično rabo omrežja, medtem ko ga medijske zvezde ne zanimajo. “Navdušen sem nad tiskovnim predstavnikom Bele hiše, Robert Gibbsom,” prizna Evan, “saj nam njegova sporočila prinašajo vpogled v zakulisje političnega centra ZDA, hkrati pa upam, da bo Twitter postal ključen komunikacijski kanal med državljani in politiki, saj omogoča osebno in hitro dvosmerno komunikacijo, ki v politiki predstavlja sveti gral komuniciranja.”

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt