O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: V Tennesseeju spletno podaljšali že milijon vozniških dovoljenj

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 29. 03. 2010 | Avtor:

Uprava zvezne države Tennessee je pred dnevi praznovala milijonto podaljšanje vozniškega dovoljenja, ki ga omogoča že od leta 2000. V tem času se je število spletnih podaljšan povečalo za  več kot desetkrat.

Tennessee je bila leta 2000 ena prvih držav na svetu, ki je omogočala spletno podaljševanje vozniških dovoljenj, v osmih letih pa je storitev uspešno uporabilo več kot milijon uporabnikov.

Guverner zvezne države Phil Bredesen je bil zadovoljen: “Trudimo se, da bi bilo čim večje število upravnih storitev na voljo prek spleta in veseli nas, da tudi ljudje te storitve dejansko uporabljajo.”

“Spletno podaljševanje za uporabnika ne predstavlja dodatnih stroškov, lahko pa ga opravi kadarkoli oziroma iz kjerkoli,” dodaja Greta Dajani, ki še pojasnjuje, da je leta 2000 to storitev uporabilo slabih dva tisoč uporabnikov, v letu 2009 pa je številka narasla na več kot dvesto tisoč uporabnikov.

Spletno podaljševanje prometnih dovoljenj od leta 2006 pozna tudi Slovenija, storitev pa se po mnenju mnogih kritikov ni prijela.

Vir: thedailytimes


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt