O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kranj: Brezplačen dostop do spleta v mestnem središču

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 12. 04. 2010 | Avtor:

Mestna uprava brezžični in brezplačni dostop do spleta sicer že nekaj časa omogoča prek povezave freeKranj v večjem delu občinske stavbe. Na voljo sta tudi dve točki, v pritličju trakta B in prvem nadstropju trakta A.

“Olajšano delo na terenu”

Kot pravi kranjski župan Damijan Perne, je dandanes dostop do spleta kjerkoli ne samo popestritev, temveč nuja, saj lahko precej olajša delo na terenu. Mestna uprava brezžični in brezplačni dostop do spleta sicer že nekaj časa omogoča prek povezave freeKranj v večjem delu občinske stavbe. Na voljo sta tudi dve točki, v pritličju trakta B in prvem nadstropju trakta A.

Dostop na več točkah v mestnem jedru

Marinka Arh z oddelka za tehnične zadeve na občini ob tem opozarja na brezplačen dostop do internetu tudi na več točkah v mestnem jedru. Kot je dejala, je možen dostop do interneta tako rekoč na vseh terasah lokalov ter na klopeh na Glavnem, Maistrovem in Trubarjevem trgu ter na Prešernovi ulici.

Ponudniki, ki bi delili dostop, imajo brezplačen najem opreme

Posamezni ponudniki, ki imajo lasten dostop do spleta in so ga pripravljeni deliti na območju, kjer opravljajo svojo dejavnost, pa lahko Zavod za turizem Kranj zaprosijo za brezplačen najem opreme in montažo. Občina je sicer v zagotovitev brezplačnega brezžičnega interneta v občinski stavbi in na Slovenskem trgu vložila 12 tisoč evrov. Za pokritost starega mestnega jedra pa je prispevala še dodatnih 5500 evrov.

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt