O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Mladi se zavedajo pomena spletne zasebnosti, a je ne varujejo

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 19. 04. 2010 | Avtor:

Raziskava ameriških univerz Annenberg School for Communication in Berkley je pokazala, da se mladi sicer zavedajo pomembnosti spletne zasebnosti, vendar jim v večini primerov manjkajo znanja, ki so potrebna za njeno varovanje.

Čeprav je mladina v primerjavi s svojimi starejšimi predhodniki v spletni komunikaciji bolj odprta, to ne pomeni, da se ne zaveda pomembnosti zasebnosti, trdijo raziskovalci, ki so do svojih ugotovitev prišli na vzorcu tisočih oseb.

“To ne pomeni, da mladina ne objavlja spornih vsebin, za katere bi bilo bolje, če bi jih zadržali zase,” pojasnjuje raziskovalec Joseph Turow, “vseeno pa se to dogaja v zelo majhnemu številu primerov, večina pa lastno zasebnost skrbno varuje.”

Turow opozarja, da imajo mladi izkrivljeno predstavo o ustavnem varovanju posameznikove zasebnosti. “Večina mladih si predstavlja, da ima država veliko večjo vlogo pri varovanju posameznikove zasebnosti, kot je to dejanska praksa,” opozarja in dodaja, “da bi bilo potrebno varovanju zasebnosti in pravnim okvirom dati več poudarka na nivoju obveznega izobraževanja.”

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt