O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralija: Po umoru najstnice razmišljajo o nadzoru mreže Facebook

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 31. 05. 2010 | Avtor:

Avstralska policija je prejšnji teden napovedala nove ukrepe pri nadzoru omrežja Facebook. Povod je bil umor najstnice in vedno večje število zločinov, ki so tako ali drugače povezane z največjim družabnim omrežjem na svetu.

Predstavnik ministrstva za notranje zadeve, Neil Gaughan, se je v Washingtonu že srečal s svojimi ameriškimi sodelavci, s katerimi bodo skušali preprečiti zločine, kot je bil umor osemnajstletnice, ki je svojega ugrabitelja in morilca spoznala prav na mreži Facebook.

“Cilj je razvoj lokalne (avstralske) agencije za nadzor spletnih mrež in olajšanje prijavljanja zlorab s strani uporabnikov po celem svetu,” je poudaril Gaughan, ki bo skušal doseči še omejevanje uporabe s strani mladoletnih uporabnikov. “Obvezno bi moralo biti preverjanje starosti, ki je ne bi bilo mogoče zaobiti,” je še dodal.

Avstralske oblasti opažajo povečanje kriminalnih dejanj, ki so povezani s spletnimi aktivnostmi uporabnikov. “Od ilegalnega nalaganja vsebin do spolnega nadlegovanja,” našteva Neil Gaughan, “čimprej pa bi bilo potrebno razviti strategijo za boj proti takim oblikam kriminala.”

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt