O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Chavez: Twitter mi omogoča neposreden stik z državljani

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 7. 06. 2010 | Avtor:

Venezuelski predsednik Hugo Chavez zadovoljno ugotavlja, da je s pomočjo spletne storitve Twitter razvil pristen odnos s svojimi podporniki in kritiki in da lahko z njim hitro in enostavno meri politični utrip v državi.

Chavez, ki je v slabem mesecu dni po začetku uporabe storitve Twitter dobil skoraj pol milijona uporabnikov, ki spremljajo njegova sporočila, zadovoljno ugotavlja, da lahko s pomočjo te storitve hitro in enostavno spremlja dogajanje v državi in se nanj tudi odzove.

“Chavez je dober primer političnega komuniciranja, kjer se politična oseba pogovarja s svojimi kritiki in jih ne ignorira,” meni Andrea Hoare, profesorica komunikologije na Venezuelski univerzi.

Analiza sporočil, ki jih uporabniki storitve Twitter pišejo predsedniku države, je pokazala, da gre v približno polovici primerov za peticije oziroma pritožbe, ena tretjina sporočil vsebuje pohvalo, manj kot dvajset odstotkov sporočil pa je negativna kritika Chaveza in njegovih politik.

Čeprav je Chavez trenutno zadovoljen s svojo spletno prisotnostjo, pa analitiki svarijo, da se znajo razmere pred septembrskimi volitvami hitro obrniti. “Dosedaj so ga njegovi podporniki branili, češ da ima nesposobne sodelavce, da pa je sam dovolj sposoben za reševanje težav, v katerih se nahaja Venezuela,” opozarja Billy Vaisberg,  administrator spletišča Twitter Venezuela, “do problemov pa bo prišlo v trenutku, ko bodo ljudje videli, da je tudi Chavez samo človek…”

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt