O portalu    Avtorji    Kontakt


 

EU: Evropski Facebook uporabniki so med najmanj zaupljivimi

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 7. 06. 2010 | Avtor:

Belgijski analitiki podjetja InSites Consulting so raziskovali odnos uporabnikov mreže Facebook do varovanja osebnih podatkov in ugotovili, da je med evropejci največji odstotek tistih, ki ne verjamejo, da administratorji mreže varujejo njihove osebne podatke.

Skoraj polovica vseh južno- in zahodno evropskih uporabnikov mreže Facebook ne verjame, da so njihovi osebni podatki na mreži Facebook varovani in se zato poslužujejo drugih mehanizmov, s katerimi varujejo svojo zasebnost. Vzhodnoevropejci in Američani sicer bolj zaupajo obljubam Marka Zuckenberga, ki je pred kratkim poenostavil varovanje osebnih podatkov, najbolj zaupljivi pa so Azijci, kjer je stopnja zaupanja skoraj devetdesetodstotna.

Zaupanje za sabo potegne razkrivanje osebnih podatkov na mreži in zaupanje v komercialne profile znamk in javnih osebnosti, pri katerih polovica Azijcev meni, da so objave vredne zaupanje, večina zahodnih Evropejcev pa, da podjetja z objavami zavajajo.

Vseeno je zanimivo, da se po rezultatih raziskave samo sedemindvajset odstotkov azijskih uporabnikov v svojih objavah vedno govori resnico, medtem ko so bolj resnicoljubni Američani in zahodni Evropejci. Raziskava je potekala med belgijskimi, nizozemskimi, britanskimi, španskimi, italijanskimi, portugalskimi, francoskimi, nemškimi, romunskimi, ameriškimi, avstralskimi, ruskimi in kitajskimi uporabniki.

Vir: EU Observer


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt