O portalu    Avtorji    Kontakt


 

10 aretacij v evropskih racijah, povezavih s spletno piratizacijo

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 13. 09. 2010 | Avtor:

Prejšnji teden so oblasti po vsej Evropi aretirale 10 ljudi, obtožili pa so jih nedovoljenega širjenja ilegalnih kopij filmov in televizijskih serij na spletu.

Pet aretacij so opravili v Belgiji, kjer so ugotovili, da so v ilegalno dejanje vključeni ljudje iz dvanajstih držav, med njimi iz Velike Britanije, Nemčije, Francije in Švedske. V racijah so uničili kar 48 serverjev.

Aretiranci v Belgiji so bili obtoženi kriminalnega delovanja, in sicer sodelovanja v kriminalni organizaciji, računalniških prevarah in piratizaciji.

“Aretiranci so stari med 25 in 30 let. Vedo, da so storili kriminalno dejanje, vendar pa njihov prvi motiv ni bil finančni zaslužek. Vsi so pravzaprav prepričani, da bi morale biti vsebine, ki so jih delili, za vse brezplačne,” je pojasnil glavni preiskovalec Olivier Bogaert.

Švedska policija pa je izvedla racije na sedmih različnih lokacijah, med drugimi tudi v podjetju PRQ v Stockholmu. Podjetje PRQ povezujejo z enim največjih servisov na svetu, Pirate Bay ter spletnim portalom WikiLeaks.

Predstavnik švedske policije, Paul Pinter, pa je sicer izjavil, da racije niso povezane ne z Pirate Bay-om, ne z WikiLeaks.

Vir: Yahoo News


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt