O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Šefu Interpola so na spletu ukradli identiteto

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 20. 09. 2010 | Avtor:

Zgodi se tudi najboljšim, bi bil lahko komentar novice, da so šefu Interpola, organizacije, ki se med drugim ukvarja ravno s sledenjem tatov identitete, na omrežju Facebook ukradli identiteto. Da kraja ni bila nedolžna, potrjuje dejstvo, da so nepridipravi z njo skušali priti do tajnih informacij o tekočih poslih Interpola.

Ronald K. Noble, direktor agencije Interpol, je javnosti sporočil, da so nepridipravi z njegovo identiteto pridobili informacije o nedavni operaciji Infra Red, s katerimi so varnostne agencije iz večih držav sledile ubežnikom, pedofilom in preprodajalcem mamil.

“Opazili smo, da na omrežju Facebook obstaja več lažnih profilov, ki skušajo s pomočjo mojega imena in podobe pridobivati informacije o našem delu,” je na tiskovni konferenci ob predstavitvi rezultatov operacije pojasnil Noble, ki je še dodal, da tatovom tokrat ni uspelo pridobiti informacij, saj so njihove poskuse prej zaustavili in jih razkrili.

Kraja identitete je med spletnimi uporabniki zelo pogosta, saj raziskava družbe Norton ugotavlja, da sta skoraj dve tretjini vseh odraslih uporabnikov spleta že naleteli na primer kraje lastne identitete.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt