O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska monarhija sedaj tudi na Facebooku

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 15. 11. 2010 | Avtor:

Konec oktobra je na največjem spletnem socialnem omrežju svoj uradni profil odprla tudi Britanska monarhija. Britanska kraljeva družina se je v zadnjih dveh letih s svojimi vsebinami že uveljavila v interaktivnih okoljih, kot so Youtube, Flickr in Twitter.

Facebook profil The British Monarchy (Britanska monarhija) uporabnikom sicer ne omogoča, da postanejo prijatelji kraljice Elizabete II ali da ji pošiljajo sporočila, lahko pa komentirajo objavljene vsebine in pišejo na kraljičin “zid”.

Na Facebook strani objavljejo sveže novice, fotografije, videe in govore kraljeve družine. Večkrat na dan posodabljajo informacije o kraljičinih dejavnostih in dejavnostih ostalih članov kraljeve družine.

Pri Facebooku, ki ima več kot pol milijarde uporabnikov, so posebej za to priložnost ustvarili novo aplikacijo “Near me” (V moji bližini). Uporabniki tako lahko pridobijo več informacij o prireditvah in obiskih članov kraljeve družine v svoji bližini.

Kraljevi svetovalec je dejal: “Facebook je del našega časa, kraljeva družina ga ni imela, kraljica pa mora biti v stiku s časom. Pri načrtih za Facebook je prav ona prevzela vodilno vlogo.”

Tiskovni predstavnik za Facebook pa je pred lansiranjem še povedal: “Veseli smo, da bo kraljeva družina postala del Facebooka. Zdaj bodo lahko ljudje v neposrednem stiku z njimi in bodo tako imeli edinstven pogled v življenje na dvoru.”

Postavitev Facebook profila je le najnovejša poteza kraljeve družine, ki je vedno bolj v objemu moderne tehnologije. V začetku tega leta je namreč kraljica odprla Flickr račun in na njem objavila več kot 600 fotografij kraljeve družine med delom in zabavo in jih s tem prvič postavila javnosti na ogled. Od leta 2009 so prisotni na Twitterju, že tri leta pa tudi na YouTubeu. 84-letna britanska kraljica uporablja tudi mobilni telefon, ima svojo elektronsko pošto in redno brska po spletu.

Uporabniki Facebooka so v zadnjih letih postavili tudi več profilov, ki zaradi različnih razlogov nasprotujejo britanski kraljevi družini in njenemu delovanju. Toda strani, kot sta “End British Monarchy” (Ustavimo Britansko monarhijo) in “Let’s Overthrow British Monarchy” (Strmoglavimo Britansko monarhijo), imata le nekaj deset članov.

Vir: Dnevnik #1 in #2


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt