O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Širokopasovni dostop tudi v baznem taboru pod Mount Everestom

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 15. 11. 2010 | Avtor:

Zasebno telekomunikacijsko podjetje Ncell je širokopasovni internetni 3G dostop namestilo v baznem taboru pod najvišjo goro na svetu, Mount Everestom.

Namestitev mobilnih internetnih storitev 3G v baznem taboru pod Mount Everestom bo močno olajšalo komuniciranje s svetom na tisoče alpinistom in pohodnikom, ki vsako leto obiščejo področje okoli te 8.848 metrov visoke gore. Do zdaj so se morali zanašati na drage satelitske telefone, saj odročna pokrajina Solukumbu v Nepalu nima zadostne telekomunikacijske infrastrukture.

Telekomunikacijski luksuz v Himalaji

Nepalsko telekomunikacijsko podjetje Ncell trdi, da je nova telekomunikacijska ponudba v baznem taboru prva namestitev dostopa 3G v baznem taboru. “Ta dosežek je tako velik, kot je visoka gora, saj 3G širokopasovni dostop do interneta zagotavlja hitrejše in cenejše telekomunikacijske storitve ljudem, ki živijo v dolini Kumbu, pohodnikom in plezalcem,” je dejal Lars Nyberg, direktor skandinavskega operaterja TeliaSonera, ki je 80-odstotni lastnik Ncella.

Najvišji videoklic

“Danes smo imeli najvišji videoklic,” je po poročanju Reutersa dejal direktor Ncella Pasi Koistinen. Videoklic so opravili z nadmorske višine 5.300 metrov, kjer plezalci začnejo plezati na Mount Everest.

Vir: siol.net


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt