O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kitajska policija bo sodelovala v spletnem pogovoru z uporabniki

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 17. 01. 2011 | Avtor:

Kitajska policija je na kitajski različici mikroblogerske platforme Twitter vzpostavila uporabniški račun, njeni pripadniki pa bodo sodelovali v pogovoru z državljani. Policisti so namreč ugotovili, da se vedno večje število kritik na račun policije znajde na splet, kjer pa dosedaj policisti niso imeli svojega glasu.

Predstavnik kitajskega notranjega ministrstva, Meng Jianzhu, je pred mesecem dni sklical konferenco, na kateri so razpravljali o novih medijih in komunikaciji kitajske policije z državljani Kitajske. Kot posledica izobraževanja so zdaj pekinški policisti na priljubljeni mikroblogerski platformi Sina.com vzpostavili svoj račun “Varni Peking”, ki ga spremlja že več kot 300,000 uporabnikov.

Po zadnjih podatkih se s spletno komunikacijo ukvarja več kot 500 policijskih postaj po vsej Kitajski, s pomočjo spletne komunikacije pa je kitajska policija že prišla do informacij, s katerimi je rešila več primerov, so še pojasnili na notranjem ministrstvu.

Na Kitajskem je trenutno 450 milijonov spletnih uporabnikov, mikroblogerske platforme kot sta Sina in Twitter pa sta po mnenju analitikov vedno bolj popularna predvsem zaradi težjega sledenja in cezuriranja vsebine s strani oblasti.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt