O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Guverner države Florida v službi uporablja Twitter

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 01. 2011 | Avtor:

Guverner zvezne države Florida, Rick Scott, je še eden iz vrst ameriških politikov, ki je v svoje komunikacijsko-politične procese vpeljal spletno komuniciranje s pomočjo omrežja Twitter. Uporabniki so zaenkrat zadovoljni, guverner pa tudi.

Rick Scott je s pomočjo Twitterja izpeljal spletno tiskovno konferenco, na kateri je odgovarjal predvsem na vprašanja državljanov. “Dvosmerna komunikacija je zelo pomembna,” je podvig komentiral Scott, “in zagotovo bom vajo v prihodnosti še ponovil.”

Vprašanja volilcev so se dotikala pridobivanja nafte, obdavčitev, izobraževalnega procesa in osebnih vprašanj glede guvernerjeve družine. “Težava pri Twitterju je samo v dolžini odgovorov,” je priznal Scott, “saj si nekatere teme zaslužijo daljši odgovor.” Navdušenje uporabnikov je bilo toliko večje, saj je bil Scottov predhodnik, Charlie Crist, do uporabe Twitterja bolj zadržan. “Ko sem v pisarni, moram delati in nimam časa za Twitter,” je izjavil.

Kritiki opozarjajo, da se Scott za Twitter ni odločil zaradi lastne dojemljivosti novih tehnologij, temveč predvsem zaradi kritik o lastni sramežljivosti pred mediji.

Vir: AP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt