O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Združeni narodi: Internet uporablja že dve milijardi ljudi

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 31. 01. 2011 | Avtor:

Združeni narodi so objavili podatke raziskave o uporabi spleta in spletnih storitev po celem svetu. Rezultati kažejo, da se je uporaba od leta 2009 povečala za enajst odstotkov, največ v državah v razvoju.

Hamadoun Toure, glavni tajnik ITU (International Telecommunication Union), ki deluje v okviru Združenih narodov, je povedal: “V začetku leta 2000 je bilo po vsem svetu samo 500 milijonov uporabnikov mobilne telefonije in 250 milijonov uporabnikov interneta. V začetku leta 2011 pa je število uporabnikov mobilne telefonije že preseglo 5 milijard, medtem ko se je število tistih, ki uporabljajo internet, že povzpelo na 2 milijardi.”

Statistika ITU kaže, da je internet v letu 2010 uporabljalo 2,08 milijarde ljudi oziroma več kot vsak tretji prebivalec sveta, leto poprej pa so zabeležili 1,86 milijarde uporabnikov spleta. Tretje leto zapored je vidno naraslo število uporabnikov v državah v razvoju, od leta 2009 do 2010 kar za 15,6 odstotka. V razvitih državah ta rast ni tako opazna, zabeležili so 7,8-odstotno rast.

Vrtoglavo je narasla tudi uporaba mobilne telefonije. Tudi tu so imeli najvišjo rast v deželah v razvoju, medtem ko je uporaba mobilnikov v zadnjem letu v razvitih državah stagnirala.

Vir: 24ur


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt