O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Bahrajn in Libija gresta po poteh Egipta

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 21. 02. 2011 | Avtor:

Grafi internetnega prometa v Libiji in Bahrajnu kažejo na upad internetnega prometa. Če je Tuniziji v protestih sledilo več držav, sta Egiptu do zdaj v omejitvi interneta sledili le dve držav, Bahrajn in Libija.

Libija se je v petek soočila s popolnim internetnim mrkom, podobno kot Egipt 28. januarja letos. Onemogočen je bil dostop vseh spletnih strani, tudi do Facebooka, Twitterja in spletne strani Al-Jazeera. Do internetnega mrka je prišlo na t.i. dan jeze, na katerega je opozicija pozvala k shodom proti Gadafiju, ki je na oblasti že od leta 1969.

Po šestih urah internetnega mrka je Libija ponovno povezana na internet. Libija je sicer po Egiptu druga država na svetu, ki se je odločila za onemogočenje dostopa do interneta po celotni državi.

Grafi, ki prikazujejo internetni promet Bahrajna, sicer kažejo, da omejitev interneta ni popolna. Internetni promet je upadel od 10 do 20 odstotkov pod pričakovano mejo internetnega prometa, kar je, kot poročajo številne spletne strani, značilno ob naravnih nesrečah oziroma ob svetovnih športnih dogodkih.

Omenjeni upad prometa kaže na filtriranje internetnega prometa s strani vlade, pravi podjetje Arbor Networks, ki zbira podatke 100 svetovnih ponudnikov interneta.

Al-Jazeera in drugi mediji poročajo, da je dostop do nekaterih strani v Bahrajnu, tudi Youtuba, onemogočen.

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt