O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: “Dve tretjini šol imajo nezadostne spletne povezave”

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 21. 02. 2011 | Avtor:

Čeprav ima skoraj sedemdeset odstotkov ameriških gospodinjstev širokopasovni dostop do spletnih vsebin, pa analitiki opozarjajo, da je skoraj deset odstotkov Američanov skoraj popolnoma odrezanih od spletnih vsebin, kar dve tretjine šol pa imajo nezadostno širokopasovno povezavo.

Ameriška vlada je prejšnji teden objavila državni zemljevid širokopasovnega dostopa do spleta, s katerim upa na boljše razumevanje in analize digitalnega razkoraka v Združenih državah Amerike. Ugotovitve analize, ki je pospremila objavo zemljevida, so zaskrbljujoče, saj skoraj deset odstotkov Američanov nima širokopasovnega dostopa do spletnih vsebin, dve tretjini šol, vključenih v raziskavo, pa imajo nezadostno širokopasovno povezavo, ki ne ustreza njihovim potrebam.

“Še vedno je veliko preveč izključenih posameznikov in podjetji,” je poudaril Lawrence E. Strickling, vodja oddelka National Telecommunications and Information Administration, ki v sklopu ministrstva za gospodarstvo nadzoruje projekt digitalizacije in ki je lansko leto napovedala, da bo do leta 2020 omogočila vsaj 100 megabitno povezavo do spleta za vsaj 100 milijonov ameriških gospodinjstev.

Vir: AP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt