O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Večina občin komunicira s pomočjo Twitterja

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 28. 02. 2011 | Avtor:

Več kot dve tretjini britanskih občin sedaj uporablja Twitter za komuniciranje z občani, hkrati pa je velika večina prisotna tudi na omrežju Facebook. Vseeno poročilo “Better connected” opozarja tudi na pomanjkljivosti smisla vzdrževanja spletne prisotnosti in priporoča oblikovanje smernic na tem področju.

Poročilo društva Society of IT Management je letos v analizo prvič vključilo analizo družabnih medijev (spletnih dnevniki, Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube in Flickr), meritve pa so pokazale, da sta najbolj priljubljena prav Twitter in Facebook, razloge zato pa raziskovalci iščejo v enostavnosti vzpostavitve in nekomplicirani uporabi. Približno tretjina britanskih občin svojo spletno prisotnost vzdržuje tudi na portalih Youtube, Flickr in piše svoj spletni dnevnik, le en odstotek občin pa je prisoten na omrežju Linkedin.

Največ uporabnikov ima občina Coventry, kjer spletni uporabniki dosegajo slabih deset odstotkov celotnega števila občanov (20,000 uporabnikov in 300,000 občanov), na drugem mestu pa je West Lothian, kjer je število spletnih uporabnikov prav tako približno deset odstotkov vseh občanov (15,959 uporabnikov in 170,000 občanov).

Raziskovalci še ugotavljajo, da s spletno prisotnostjo občine širijo svoj vpliv oziroma splet kombinirajo z ostalimi komunikacijskimi kanali, vseeno pa opozarjajo, da je nujno razvijanje uredniških smernic oziroma osmišljanje komunikacijskih kanalov.

Vir: E-government bulletin


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt