O portalu    Avtorji    Kontakt


 

World Summit Awards: Portal E-demokracija.si je nominiran za najboljši projekt e-participacije

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 14. 03. 2011 | Avtor:

Spletni portal E-demokracija.si je letos kot najboljši slovenski projekt s področja e-participacije in e-demokracije nominirana za ugledno nagrado World Summit Award.

Po besedah nacionalne selektorke prof. dr. Borke Jerman-Blažič, vodje Laboratorija za odprte sisteme in mreže na Institutu Jožef Stefan in profesorico na Ekonomski fakulteti, ki predseduje Slovenskemu združenju Internet ISOC-SI, je projekt E-demokracija.si edini slovenski projekt v tej kategoriji.

»Nominacije smo se zelo razveselili, saj gre za svetovno potrditev našega dela in vztrajanja pri razvijanju novih konceptov. Obenem se zavedamo odgovornosti, ki s tem dejanjem prihaja, v prihodnje pa se bomo potrudili, da z našim delom ne bomo razočarali,« je nominacijo komentirala urednica portala, Barbara Kvas.

Portal E-demokracija.si je bil ustanovljen konec leta 2005 in je v šestih letih obstoja izpeljal več kakovostnih projektov s področja elektronske participacije in elektronske demokracije. Med največje uspehe zagotovo šteje analiza stanja na področju elektronske demokracije v slovenskih občinah, projekt »Vprašaj s klicajem« in prva analiza spletnih predvolilnih kampanj v letu 2008.

World Summit Award je neprofitna iniciativa globalnega foruma za informacijsko družbo, ki deluje v okviru Združenih narodov s ciljem zmanjšati digitalni razkorak med državami članicami ZN. S podelitvijo nagrad želijo podpreti svetovno industrijo e-vsebin in spodbujati ustvarjalnost v globalnem omrežju Internet.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt