O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralija: Rok za vpeljavo širokopasovnega dostopa do interneta podaljšan

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 28. 03. 2011 | Avtor:

Avstralski senatorji so za dve leti in pol podaljšali rok za izgradnjo sistema za širokopasovni dostop do interneta. Z vsedržavnim projektom bodo povezali dodatni milijon gospodinjstev. 36 milijard avstralskih dolarjev vreden projekt, ki ga gradi podjetje NBN co. ima tako rok za postavitev sistema do decembra 2020 namesto do junija 2018.

Po besedah ministra Stephen Conroyja so rok podaljšali zato, ker želijo povezati 93% vseh gospodinjstev v državi, kar je več, ko so načrtovali na začetku projekta, ko so želeli povezati 90% gospodinjstev. Vlada je prepričana, da bo sistem pozitivno vplival na ekonomijo in zmanjšal osamljenost in oddaljenost najbolj oddaljenih ruralnih območij sicer države z ogromno površino. Opozicija se s sistemom ne strinja in poudarja predvsem visoke stroške.

Digitalizacija države je bila ena ključnih predvolilnih obljub trenutne premierke Julie Gillard, ki ji je s pomočjo te obljube tudi uspelo sestaviti manjšinsko vlado, saj so jo predvsem ljudje iz ruralnih območij Avstralije podprli ravno zaradi obljube po digitalizaciji. Večina domov naj bi bila po načrtu povezana s pomočjo optičnega omrežja, manjši del pa prek satelitov.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt