O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Malezija: Direktna komunikacija vlade s svojimi državljani pod valom kritik

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 9. 05. 2011 | Avtor:

Malezijska vlada je pred časom predstavila nov načrt komuniciranja z državljani, s katerim bi vsak polnoletni državljan dobil elektronski naslov, namenjen komunikaciji z vladnimi predstavniki. Sedaj so se oglasili še kritiki tega načrta.

Več milijonov evrov težak projekt, s katerimi so vladni uradniki skušali motivirati državljane in vzpostaviti neposredno linijo komunikacije, je sedaj naletel na valove kritik nasprotnikov, ki trdijo, da je projekt potraten in nepotreben, saj naj bi večina državljanov že imela svoje elektronske naslove. “V najboljšem primeru niso imeli pojma, v kaj se spuščajo,” je kritičen opozicijski pravnik, Tony Pua, “v najslabšem primeru pa je nekdo za projekt prejel podkupnino.”

Poleg kritik koncepta se vlada otepa še kritik izbora podjetja Tricubes, ki naj bi izvedlo projekt, saj naj bi jo davčna uprava preganjala zaradi finančnih nepravilnosti in kritik o nekompetentnih uradnikih, ki so kaj takega sploh odobrili.

Tudi javno mnenje se je obrnilo proti temu komunikacijskemu projektu, saj naj bi po zadnjih javnomnenjskih raziskavah dobre dve tretjine Malezijcev nasprotovalo vlaganju vanj – raje bi videli, da bi šel denar za razvoj izobraževalnega sistema, zdravstva in javnega prevoza.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt