O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nordijske in azijske države najbolje izkoriščajo IKT

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 9. 05. 2011 | Avtor:

Švedska in Singapur sta na področju uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij glede na študijo Svetovnega ekonomskega foruma najuspešnejši državi.

Nordijska in azijska gospodarstva so najuspešnejša pri izkoriščanju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) za povečevanje gospodarske rasti. Na tretjem mestu je Finska, na četrtem Švica in na petem so ZDA. IKT so po mnenju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) ključnega pomena za gospodarsko, okoljsko in socialno vzdržni svet.

Uporaba IKT je po besedah predstavnikov WEF še posebej pomembna v luči posledic ene najresnejših gospodarskih kriz v zadnjih desetletjih. Študija WEF se sicer osredotoča na moč IKT pri preobrazbi družb v naslednjem desetletju s pomočjo modernizacije in inovacij.

Visoko uvrščeni nordijski državi sta še Danska na sedmem mestu in Norveška na devetem. Med azijskimi državami sta se na šesto in deseto mesto uvrstila Tajvan in Južna Koreja. Na deseto mesto se je uvrstila Kanada. Slovenija je uvrščena na 34. mesto.

Poročilo o študiji, v katero je bilo zajetih 138 držav, se osredotoča na štiri področja, in sicer na splošno poslovno, na regulatorno in infrastrukturno okolje za IKT, pripravljenost na uporabo IKT na strani posameznikov, podjetij in vlad ter na dejansko uporabo IKT, ki je na voljo. Poročilo je objavljeno na spletni strani www.weforum.org/reports.

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt