O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kolumbija: Bivši predsednik zelo kritičen na spletu

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 13. 06. 2011 | Avtor:

Bivši predsednik Kolumbije, Alvaro Uribe, je zelo nezadovoljen s načinom vodenja države svojega naslednika, za komunikacijski kanal kritike pa si je izbral Twitter.

Skoraj pol milijona sledilcev na Twitterju tako prejema ostre kritike trenutne politične smeri, ki jo je začrtal aktualni predsednik Juan Manuel Santos, ki je bil v času vlade Alvara Uribe njegov minister za obrambo. “Vidi se, da po osmih letih Uribe ne more pozabiti, da ni več glavni,” meni Michael Shifter, vodja analitične skupine Inter-american dialogue v Washingtonu. “Očitno bi rad soustvarjal politiko in ocenjuje, da je Twitter pravo orodje za to,” še dodaja.

Zanimivo je dejstvo, da se trenutno besedna vojna odvija samo na spletu in še to zelo enosmerno. V javnosti si predsednik in bivši predsednik ne skačeta v lase in si izkazujeta medsebojno zaupanje. Vseeno analitiki opozarjajo, da je vljudnost verjetno posledica dejstva, da se oktobra Kolumbiji obetajo lokalne volitve. “Po volitvah pa bo spopad izbruhnil tudi na drugih nivojih,” je prepričan Humberto De la Calle, bivši podpredsednik države.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt