O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Belorusija: Lukašenko bo osebno likvidiral spletne protestnike

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 20. 06. 2011 | Avtor:

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je znan po svoji ostri drži in trdi roki vladavine. Prejšnji teden je tako v govoru s smrtno kaznijo zagrozil spletnim protestnikom, ki bi organizirali oziroma pozivali k demonstracijam zaradi slabega stanja v državi.

“Opozicija uporablja družabni splet za koordiniranje političnih akcij,” je bil oster Lukašenko, ki je še napovedal “da bom osebno poskrbel, da bodo ti protestniki utišani, še preden bodo lahko škodovali državi oziroma zbežali čez mejo!”

Surove policijske akcije, ki so državo pretresle lansko leto decembra, po Lukašenkovi izsiljeni zmagi na volitvah, so še kako žive v glavah državljanov, vseeno pa je vedno večje število ljudi nezadovoljnih zaradi ekonomske revščine v državi. “Protestirajo, ker jim ne pustimo krasti goriva, cigaret in ostalih dobrin… naj to samo mirno gledam?” se je spraševal Lukašenko.

Belorusija se trenutno poteguje za posojilo mednarodnega denarnega sklada, ki pa je že napovedal, da Lukašenko denarja ne bo dobil, če ne bo omehčal svoje drže do političnih nasprotnikov.

Vir: AFP

 


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt