O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Napovedujemo konferenco E-dem 11

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 5. 09. 2011 | Avtor:

E-demokracija.si Ekipa E-demokracija.si in javni zavod Arnes za 19.10.2011 napovedujeta konferenco o elektronski demokraciji, ki bo v Tehnološkem parku Ljubljana. Na njej bodo predavali ugledni slovenski strokovnjaki z različnih področij, ki sestavljajo polje elektronske demokracije in participacije.

V Sloveniji se na področju elektronske demokracije pojavlja vedno več inciativ, skupin in posameznikov, ki skušajo izboljšati trenutno stanje. Vseeno je zaradi narave področja sfera trenutno ločena na tri skupine ljudi, ki med seboj ne sodelujejo v takem obsegu, kot bi bilo to mogoče.

Na enem polu se nahajajo tehnološki navdušenci, ki se ukvarjajo predvsem s tehnološkim delom elektronske demokracije, na drugi strani se nahajajo družbenoslovni teoretiki, na sredini pa so izvedbeni komunikologi, katerih projekti zaradi nepovezane sfere trpijo zaradi tehnoloških težav oziroma konceptualne praznine.

V Sloveniji torej potrebujemo točko združevanja treh dosedaj relativno nepovezanih sfer, kjer bi lahko posamezniki, ki jih področje zanima, na enem mestu dobili informacije o funkcionalnih družbenoslovnih konceptih in uspešnih tehničnih izvedbah, se srečali s sodelavci na tem področju in tako pripomogli k razvoju sfere.

Potrjeni predavatelji za konferenco so med drugim (po abecednem vrstnem redu) Anela Bešo iz društva Asociacija, Gorazd Božič iz zavoda Arnes, Eldina Knez iz ministrstva za promet, Darijan Košir, vodja urada vlade za komuniciranje, Aljaž Pengov Bitenc iz radia Kaos, Vuk Cosić, Matej Kovačič iz urada protikorupcijske komisije, Lenart J. Kučić, Andraž Tori iz Zemante, Andrej Tomšič iz urada informacijskega pooblaščenca, Gašper Žejn in drugi.

Konferenca je namenjena zaposlenim v javni upravi na področju oblikovanja politik in strokovnjakom za odnose z javnostmi. Družbenoslovnim in naravoslovnim študentom, ki jih tema zanima, pa bi radi izvedeli, kaj se na tem področju trenutno dogaja v Sloveniji. Tehnološkim navdušencem in podpornikom sodobne elektronske države, ki jih zanimajo slovenski primeri dobrih praks.

Vstopnice in popoln program konference E-dem 11 bo na voljo v kratkem, na konferenci pa bo prostora za osemdeset slušateljev (dvajset mest od celote bomo po ugodnejši ceni namenili študentom). Da boste najhitreje obveščeni o odprtju rezervacij vstopnic, vam svetujemo, da spremljate naš Twitter profil oziroma se na omrežju Facebook pridružite privržencem strani E-demokracija.si.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt